De meest voorkomende hondenziektes

De meest voorkomende hondenziektes

Geplaatst op

Honden zijn een van de populairste huisdieren onder de Nederlandse bevolking. Dit wordt met name veroorzaakt door het feit dat honden enorm loyale dieren zijn. Hondenliefhebbers zien hun viervoeter dan ook vaak als volledig onderdeel van het gezin en verzorgen hem of haar zoals ze ook hun kind zouden verzorgen. Honden zijn dan ook volledig afhankelijk van een goede verzorging om gezond te blijven. Toch zijn honden, net als mensen, vatbaar voor bepaalde ziektes of andere gezondheidsproblemen. Om je hond gezond te houden, is het van belang om de meest voorkomende gezondheidsklachten onder honden te kennen en hier op een juiste manier mee om te gaan. 

Oorontsteking

Een veel voorkomend gezondheidsprobleem is het hebben van een ontstoken oor. Deze ontsteking kan ontstaan door eventuele allergieën, bacteriën of diepe haargroei in de gehoorgang van je hond. Een ontstoken oor herken je aan verschillende symptomen, zoals het regelmatig schudden van het hoofd van je hoofd, de geur, het regelmatig krabben, een gebrek aan evenwicht, extreem vieze oren en dergelijke. Twijfel je of jouw hond last heeft van een ontstoken oor? Bezoek of bel dan altijd een dierenarts Utrecht. In de meeste gevallen is een ontstoken oor eenvoudig op te lossen door het reinigen van het oor of medicatie. 

Inwendige wormen

Honden kunnen last krijgen van inwendige wormen, zoals lintwormen, spoelwormen of zweepwormen. Het zijn vervelende parasieten die zo snel mogelijk verwijderd moeten worden. Daarnaast kunnen dergelijke inwendige parasieten dodelijk zijn voor jonge puppies. Symptomen van dergelijke wormen zijn: diarree, zichtbaar gewichtsverlies, verandering in eetgewoonte, braken en een ruwe vacht. Door uw hond regelmatig speciale medicatie toe te dienen, voorkom je dat inwendige wormen blijven leven. 

Vlooien

Vlooien zijn een van de meest voorkomende problemen onder honden. Dit wordt veroorzaakt doordat honden tijdens het uitlaten door struiken en bosjes lopen, waardoor ze enorm vatbaar zijn voor vlooien. Vlooien vermenigvuldigen zich enorm snel, waardoor het belangrijk is om er vroegtijdig bij te zijn en je hond te behandelen. Een eenvoudig vlooienmiddel zorgt er vaak voor dat alles vlooien overlijden en je hond er geen last meer van heeft.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op bleyenhoekbulldogs.nl neemt met je door wat je kan doen voor je bulldogs.

Contactgegevens

Via info @ bleyenhoekbulldogs.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden