Welke vloeren zijn diervriendelijk?

Welke vloeren zijn diervriendelijk?

Geplaatst op

Bij de keuze voor een nieuwe vloer is het belangrijk om met verschillende aspecten rekening te houden. Heb je bijvoorbeeld een huisdier, zoals een hond of een kat dan is het belangrijk dat de vloer bestand is tegen de nageltjes. Honden en katten mogen graag spelen en bij het rennen of springen wordt de vloer belast. Daarom is het goed te weten welke vloeren diervriendelijk zijn en welke dat zijn, ontdek je hier.

Betoncire

Betoncire is een van de vloeren die diervriendelijk te noemen is. Het is zelfs niet alleen een fijne vloer voor je hond net als voor katten, maar ook voor jezelf. Betoncire voorziet namelijk in vele voordelen. Het is een slijtvaste vloer die bovendien stofvrij is en comfortabel aanvoelt. Bovendien is betoncire aangenaam warm en te combineren met vloerverwarming, zodat je huisdier altijd lekker op een eigen plekje kan liggen. Bij haarverlies kleven de haren niet aan de vloer vast, waardoor deze gemakkelijk op te zuigen zijn.

PU gietvloer

Een PU gietvloer is eveneens als een diervriendelijke vloer te beschouwen. Een dergelijke gietvloer voelt comfortabel aan voor je huisdier. Zo neemt het materiaal de omgevingswarmte over en geldt ook voor de PU gietvloer dat er vloerverwarming onder is aan te brengen. Bovendien is deze naadloze vloer stofvrij en gemakkelijk schoon te maken.

Grindvloer

Er zijn natuurlijk allerlei soorten vloeren diervriendelijk te noemen. Zo geldt dat eveneens voor grindvloeren die op een manier af te werken zijn dat deze een slijtvaste en gesloten toplaag krijgen. Het is uiteraard altijd mogelijk om bij de keuze voor een vloer bij de specialist na te vragen over welke eigenschappen de vloerafwerking beschikt en of deze geschikt is voor wat betreft het diervriendelijke karakter. Door je te laten adviseren, weet je zeker dat je de juiste vloerkeuze maakt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden