Wat is gezonde voeding voor jouw hond?

Wat is gezonde voeding voor jouw hond?

Geplaatst op

Gezonde voeding is niet alleen voor mensen belangrijk. Ook voor je hond is het van groot belang om gezond te eten. Er zijn erg veel voedingsmiddelen voor honden op de markt verkrijgbaar. Maar misschien vraag je je af: Welke hondenvoeding is nu wel of juist niet gezond? In deze blog proberen zoveel mogelijk informatie te geven. Op die manier kun je de volgende keer in de supermarkt een weloverwogen keuze maken.

Hoeveelheid voeding

Allereerst moet opgemerkt worden dat niet alleen de ingrediënten van belang zijn. De hoeveelheid voeding die je je hond geeft heeft ook een impact op de gezondheid. Een van de meest voorkomende voedingsfouten die hondeneigenaren maken, is het geven van te veel voeding. Dit heeft niet alleen tot gevolg dat er overwicht kan ontstaan bij je hond. Het betekent namelijk ook dat je hond mogelijk een overschot krijgt aan bepaalde voedingsstoffen.

Ingrediënten van het hondenvoer

Honden zijn van origine carnivoren. Dit betekent dat zij voornamelijk en voedingsstoffen uit vlees halen. Dit is dan ook de reden waarom de meeste soorten hondenvoer bestaan uit voornamelijk vlees. Daarnaast zullen de minste problemen met betrekking tot gezondheid ontstaan wanneer een hond voornamelijk vleesvoer eet. Let op: het vlees dient natuurlijk wel rauw te zijn.

Goedgekeurde voeding

Voedselveiligheid is in Nederland, en eigenlijk in de gehele Europese Unie, erg goed geregeld. Je mag er doorgaans vanuit gaan dat wanneer je iets koopt in de supermarkt, dat deze dan voldoet aan strenge eisen met betrekking tot de waarborgen van de voedselveiligheid. Diverse bureaus en instanties zijn aangesloten bij het proces van levensmiddelen- en diervoederanalyse en -keuring. 

Zelf voeding samenstellen

Mocht je graag extra aandacht willen geven aan de voeding van je hond, dan kun je ook zelf de hondenvoeding samenstellen. Je kunt dit doen door de juiste verhoudingen van vleesproducten te vermengen. Het mooie hiervan is dat je dus zelf bepaalt wat je je hond voor eten geeft. Dit kan vooral van toegevoegde waarde zijn wanneer je hond bijvoorbeeld ziek is. Daarnaast is zelf samengestelde voeding vaak goedkoper dan de dure merkvoeding in de supermarkt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden