Vers hondenvoer voor je hond aan te raden?

Vers hondenvoer voor je hond aan te raden?

Geplaatst op

Je wilt je hond het beste voer geven voor zijn gezondheid, maar waar doe je dan verstandig aan? Is vers vlees het beste, of toch brokjes? De huidige generatie hondenbrokjes (van de betere merken als Royal Canin), zijn bijzonder compleet en voorzien je hond van voedingsstoffen, mineralen en vitaminen. Toch kunnen brokjes, hoe hoogwaardig de kwaliteit ook is, een vers vleesmaaltijd zoals van Smuldier niet vervangen. Door het eten van rauw vlees, worden zowel de maag en maagzuur alsook de darmflora versterkt. Vers voer is de meest natuurgetrouwe voeding voor honden.

Gevarieerd dieet voor je hond

Een gevarieerd dieet is uiteindelijk het beste aan te raden voor honden; dat wil zeggen dat zij zowel zacht- als hardvoer eten. Misschien vraag je je af waarom een combinatie van beide de voorkeur heeft? Allereerst, geen hond is hetzelfde, dit geldt ook voor de voedingsbehoefte. Waar de ene hond floreert op allerlei type voeding, kan de andere hond overgevoelig zijn. Sommige honden kunnen zelfs niet goed hondenkluiven verdragen en geven uiteindelijk over na het eten van een gedroogd runderoor. Bekijk dus eerst goed hoe jouw hond het doet op een combinatie van beide voedingssoorten.

Combinatie van droog- en vers voer

Honden die uitsluitend vers vlees eten kunnen soms vitaminen tekort komen (dit is op te lossen door zelf een mix van mineralen en vitaminen toe te voegen), en ook kan het slecht voor het gebit zijn om alleen maar zacht (vers) voer te eten, in de natuur kluiven zij (d.w.z. de wolf) immers ook op beenderen en eten zij dus niet alleen maar zacht vlees. Om dit op te lossen kun je dental sticks kopen.

Daarnaast kunnen honden die uitsluitend droogvoer eten minder goed andere voedingssoorten verdragen en zijn zij minder krachtig op de maag en darmen. Om je hond dus de beste voeding te bieden geef je ze bijvoorbeeld ’s ochtends een bak(je) brokjes en ’s avonds een bak(je) vers voer. Deze combinatie biedt je hond het beste uit beide voedingssoorten en je hond zelf is dol op vers voer!

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden