Schadevergoeding na hondenbeet

Schadevergoeding na hondenbeet

Geplaatst op

Na een hondenbeet kan er sprake zijn van letselschade. Naast de schrik van de aanval van een hond kan een hondenbeet voor behoorlijke schade zorgen, en mogelijk heeft u recht op een schadevergoeding. Ook bij oppervlakkige hondenbeten kunt u de letselschade verhalen op de hondeneigenaar, waarvoor de meeste mensen verzekerd zijn. 

U kunt een hondenbeet test doen op Nostimos.nl om te kijken of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Klik hier voor de Nostimos hondenbeettest

Een hondenbeet kan flinke psychische, financiële en medische gevolgen hebben. Zorg daarom voor een goede belangenbehartiger die u kan helpen met de afwikkeling van de schade.

Wat u direct moet doen als u bent gebeten door een hond

Achterhaal de contactgegevens van de hondeneigenaar: naam, telefoonnummer en adres. U hebt alle gegevens nodig van de eigenaar van de hond om hem aansprakelijk te kunnen stellen voor de opgelopen letselschade.

Wanneer spreekt men van letselschade?

Men spreekt van letselschade als u door de schuld van iemand anders gewond bent geraakt of klachten ervaart en u hierdoor extra kosten maakt en inkomsten misloopt. Als de tegenpartij aansprakelijk is volgens de wet, dan heeft u vaak recht op schadevergoeding. Doe de hondenbeet test van Nostimos om te achterhalen of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.  

Klik hier voor de Nostimos hondenbeettest

Na de beet: verzamel getuigen

Het is verstandig direct getuigen te benaderen en hun contactgegevens te vragen. Zij kunnen u helpen bij het aanleveren van bruikbare informatie die de verzekeraars nodig hebben voor de afhandeling van de zaak.

Bezoek zo snel mogelijk een arts

Nadat u de bijtwond heeft schoongemaakt, spoelt u deze dan uit met water om de bacteriën afkomstig uit de hondenbek te verwijderen. Die bacteriën kunnen vervelende ontstekingen veroorzaken. Gebruik jodium als het een oppervlakkige bijt- of schaafwond is. Ga bij een diepe wond langs de eerste hulp of de huisarts. De arts beoordeelt de ernst van de wond en stelt uw medische schade vast. 

Aansprakelijk hondenbeet

Volgens artikel 6:179 van het Burgerlijk Wetboek is de eigenaar van het dier aansprakelijk voor de schade die het dier toebrengt. Ook bij aangelijnde honden en zelfs als het slachtoffer de hond provoceerde. De eigenaar is aansprakelijk voor de gedragingen van de hond, zelfs als u het dier provoceerde.

Verzamel bewijs en beeldmateriaal voor de verzekering

Maak foto’s van de hond, de wond en alle andere opgelopen schade. Deze bewijzen heeft u nodig voor de verzekering. Die moet kunnen  beoordelen of de hondenbeet de oorzaak is van uw letsel. Denk ook aan kapotte kleding en fiets. Noteer details van de gebeurtenis zodat u het later paraat heeft. De hondeneigenaar is aansprakelijk maar die hoeft niet zelf in diens buidel te tasten; de kosten zullen op diens verzekering verhaald worden. Voelt u zich dus niet schuldig als de hondeneigenaar een bekende van u is: schrijf gerust diens verzekeraar aan!

Houdt al uw schade en kosten bij: alle medische kosten maar ook de taxi die u neemt naar het ziekenhuis, kapotte spullen zoals een bril, fiets of kleding. Wanneer u voor een korte of langere periode niet in staat bent om te werken noteert u dat ook. Ga ervanuit dat u sommige kosten zult moeten voorschieten.

Kies voor een Nostimos belangenbehartiger

Om de vergoeding van verschillende schadeposten te claimen kunt u het beste een belangenbehartiger van Nostimos inschakelen. Het indienen is een ingewikkeld proces waar zij bekend mee zijn. Zij werken kosteloos voor u want de verzekeraar van de wederpartij moet deze kosten vergoeden. En let op: maak niet zomaar een deal met een verzekeraar, ook al is dit soms verleidelijk. Als u later complicaties en dus meer kosten krijgt dan kunt u nergens meer aanspraak op maken. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Op bleyenhoekbulldogs.nl neemt met je door wat je kan doen voor je bulldogs.

Contactgegevens

Via info @ bleyenhoekbulldogs.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden